Saturday, June 23, 2012

Rindu

Tak sangka gerak hati aku benar semalam.
Hati yang sarat dengan rindu menolak-nolak aku untuk send lagi private message pada dia dan harap-harap dia akan balas esok(hari ini)

Bila aku login facebook,
ada dua message.
Macam biasa aku harap itu dari dia.
YaAllah.. Tepat sekali.
Satu message dari anak menakan aku, satu lagi dari DIA !
Dengan pantas aku buka, Jantung sungguh laju,langsung tak kasihan pada aku.
Bibir juga tidak kasihan pada aku ,terus tersenyum meleret sorang-sorang.
Sedangkan waktu itu aku dikhalayak ramai.

Aku tak kisah lah biar orang tengok pun.. Hati tengah girang.
Dah dekat dua minggu kot dia tak online, oh ! RINDU !!

Segala kerisauan...
Segala perasaan..
Segala rindu ..
semua hilang bila dia balas message..

Aku dengan dia bukan macam orang lain,
sentiasa ber'message',
sentiasa bercakap dihujung talifon berjam-jam lamanya,
ber'skype' nampak muka..
Semua itu tak ada !

Kami hanya berhubung melalui FACEBOOK semata-mata.
Mula-mula dulu saja ada message, sekarang langsung tak ada.
Dia kasihankan aku, aku hormat dia..
Aku tak kisah sebab bila semuanya serba kurang kadang lebih indah.
Macam yang aku rasa sekarang.
Pada aku yang paling penting,
aku tahu dia selalu sihat dan baik-baik saja..
Rasanya sudah memadai...


Dah dua kali dia sebut pasal tidur awal. Sebelum ni pun aku dah janji dengan dia. InsyaAllah cuba okey lepas ni. Apa saja untuk awak ..

5 comments:

caah said...

situasi kita sama....tgh rindu kat si dia...fesbuk la tmpt nk sembang tp dah 3migu dia tak on9...sgt sedey..:-(

FaiezahNajieza said...

sabar ea .. nnt on9 lepaskn rindu puas2 tau ! hehe

zulhilmi tempoyak said...

untung la... xde awek xtau perasaan camna..haha

caah said...

hehhee...btl btl...tgu menunggu dia on9 jgk ni..

AL AZRUL said...

fuhh... memori memori..

Copyright©2011-2012.All Right Reserve By ✿CherytaJejaryBisu✿